Bedrijfsprofiel

Wij zijn al meer dan twintig jaar op een ambachtelijke manier met hout bezig. Het meest tot de verbeelding spreekt vaak het beeldhouwwerk. Daarnaast neemt houtdraaien een belangrijke plaats in. Een klantspecifiek meubel maken is een derde poot en tenslotte, als kers op de taart, de speciale opdrachten; bijvoorbeeld de restauratie van het wereldberoemde Eisinga planetarium in Franeker. In samenwerking met klokkenmakerij Jakob ten Hoeve in Joure, restauratieschilder Klaas Postuma uit Harlingen en gezaghebbend amateur-astronoom Hans Noordmans, is dit kunstwerk ingrijpend gerestaureerd, en draait sindsdien als een zonnetje, pardon zonnestelsel.

Het hout draaiwerk richt zich voornamelijk op toelevering aan exclusieve trappenmakers: het draaien van balusters en trapspillen, waar regelmatig ook snijwerk bij wordt toegepast. Ook het draaien van een set tafelpoten voor particulieren behoort echter tot de mogelijkheden.
Bij beeldhouwwerk kunt u denken aan scheepssier zoals roerbeelden, bedelbalk, kajuitrand, kluisbord en dergelijke, maar ook aan ornamenten voor meubels, klokken, bedstee wanden. Opdrachtgevers zijn particulieren en bedrijven, bijvoorbeeld jachtwerf Pier Piersma in Heeg en jachtwerf Van der Meulen in Sneek.